Student Amaury (22) lanceert eigen donsjassen: “Gemaakt van gerecycleerde petflessen”

Student Amaury (22) lanceert eigen donsjassen: “Gemaakt van gerecycleerde petflessen”

DESTELBERGEN/GENT – Student Amaury Vanderlinden (22) uit Destelbergen heeft sinds kort zijn eigen kledingmerk ‘Bernamo’. Hij ontwierp verschillende donsjassen, die extra goed isoleren tegen de koude.

Wie met het koude weer nog op zoek is naar een nieuwe warme jas, kan sinds vorige week een kijkje nemen op de website van Amaury Vanderlinden. Je vindt er zeven verschillende modellen jassen en bodywarmers, die hij zelf heeft ontworpen.

“Ik ben ongeveer een jaar bezig geweest met het design van de jassen”, zegt Vanderlinden. “Ze worden gemaakt van gerecycleerde petflessen. Voor de donsvulling gebruiken we een nieuwe technologie, die de jassen beter isoleert. Ze worden volledig handgemaakt in de Europese Unie.”

Voor een bodywarmer betaal je dan ook rond de 190 euro, een jas kost tussen de 240 en 325 euro. Ze zijn momenteel enkel te koop via de webshop, of op afspraak bij Amaury thuis in Destelbergen. “Ik wil binnenkort verschillende pop-ups organiseren waar mensen de jassen kunnen passen, en er komt ook een samenwerking aan met een kledingwinkel in Gent.”

Als student internationaal ondernemen aan Artevelde werkte hij zijn nieuwe merk eerst volledig uit in zijn bachelorproef, en ook zijn vader Bernard Vanderlinden is betrokken. “Hij heeft het confectiebedrijf Marfashion, waar kleren gemaakt worden voor andere merken. Ik wilde graag een eigen merk oprichten, en de jassen leken ons daarvoor ideaal.”

Het merk werd ‘Bernamo’ gedoopt, een combinatie van de voornamen van vader en zoon. “In de toekomst wil ik het merk verder uitbreiden. Misschien komen er truien, en ik ben ook aan het kijken voor een zomercollectie. Maar momenteel focussen we ons op de donsjassen.”

Info: www.bernamo.be

Retour au blog