Gentse student lanceert eigen jassen, gemaakt uit gerecycleerde petflessen: “De koude komt er niet door”

Gentse student lanceert eigen jassen, gemaakt uit gerecycleerde petflessen: “De koude komt er niet door”

Hij is amper 22, maar de Gentse student Amaury Vanderlinden zit boordevol ambitie. Enkele dagen geleden lanceerde hij zijn eigen webshop waar hij jassen verkoopt die hij zelf ontworpen heeft en die gemaakt worden in de fabriek van zijn vader. “We werken met een innovatieve donsvulling waardoor de koude er niet door kan.”

Amaury studeert ‘internationaal ondernemen’ aan de Arteveldehogeschool in Gent, maar kreeg het idee om zelf jassen te maken duidelijk mee van thuis. Zijn vader, Bernard Vanderlinden, heeft een eigen confectiebedrijf met een fabriek in Bulgarije waar hij kleren maakt voor verschillende merken. “Het leek me leuk om eens ons eigen merk daar te laten maken”, zegt Amaury. “Bernamo hebben we het gedoopt, een samensmelting van onze twee namen.” Al is Bernamo echt wel een project van hem.

 

De collectie bestaat momenteel uit zeven jassen, telkens in verschillende kleuren. De jassen met lange mouwen komen steeds in het blauw, groen en bruin, en de bodywarmers kan je in het groen, grijs of oranje bestellen. “Ze zijn gemaakt voor mannen, maar vrouwen kunnen ze evengoed dragen. Zeker de bodywarmers zijn heel mooi voor beide.”

Voor een jas betaal je tussen de 185 euro en 325 euro. Geen misse prijzen, maar dat is ook logisch wanneer ze handgemaakt worden binnen de Europese Unie. Daarbovenop zijn ze gemaakt van organisch katoen en gerecycleerde petflessen, en gevuld volgens een unieke technologie. “Bij donsjassen worden de veren er normaal los in gespoten. Wij werken met een nieuwe technologie waarbij de fijnste donsveren – ook gerecycleerd – worden samengeperst tot één paneel. Dat steken we dan in onze jassen wat voor een egale isolatie zorgt. De veren zakken niet naar onder of klitten niet samen, waardoor de koude er niet door komt.”

De jassen zijn sinds enkele dagen te koop via de webshop, en Amaury is ook nog van plan om enkele pop-ups te organiseren. Wie wil is ook steeds welkom bij hem thuis in Destelbergen om de jassen eens te passen. In dat geval stuur je gewoon een berichtje en maak je een afspraak.

Retour au blog